There was an error in this gadget

Saturday, September 27, 2008

eidulfitri al mubarak!

To all my friends...
Firstly, Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri 2008/1429H dengan gembira di sisi keluarga di mana jua anda berada! I nie balik kg tak best la sebab tak kena bayo duit tol, tak merasa jalan jammed,then R & R pun takder...15 menet dah sampai kg. halaman!Takper la yg penting balik raya ikut suka,takder amik turn! he he so kepada kawan-kawan cikguku....ini pesanan dari penaja!
Cuti seminggu jer ok! Makan bior beringat,jgn sampai 'mc'!he he tak pun join main mercun! kot jadik gini.....tak dapek den nak gi melawat!
Lastly,saya memohon maaf zahir & batin sepuluh jari tersusun!Tak sabar nak terima jemputan open house lepas raya! he he

2 comments:

farid said...

TERKENANG MASA DOLU2..TIME KITE MASIH KECIK-KECIK LAGI...TIME TUH CIKGU IJOH PAKAI SKIRT PENDEK GI SEKOLAH..FUYOO!!TU YG BUAT ABG BEN KITE TERPIKAT TUH..INI VERSION SEKOLAH,BELUM LAGI VERSION TIME UNIVERSITI LAGI..PART 2 LAK YE..

Kita membesar dgn menonton G-Force,
Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker,Gaban
n Mickey Mouse.Not 2 forget Ninja Turtles,Mask,Cybercorp,Suria Perkasa Hitam,Oshin,Maero Attack
dan Voltron.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawanwarna-warni kan . mencangkung kat tepi longkang dgn classmates semua kat seblah...time tuh nangoi lagik x reti nak ngorat2..perangai pun x matang lagi.ehehe..

Masih ingat tak? Misi(nurse) kat skolah masuk kelas dgn listdentist appointment.Pastu bunyi gigi member kite kenegerudi kat bilik
sebelah. ada gigi yangberlubang, kene laa tampal...ahahah,seram siot

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.nak galakkan budak2 timetuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...pau duit mak beli susu sampai berkaton-katon?sekarang ada lagi ke?..terasa lak nak minum..

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna
pembaris panjang warna kuning tu.. pukultapak tangan...kan?x siap keja sekolah or buat bising dalam kelas..sure kena tapak tgn merah punya..siotla cikgu tuh kan..

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30-50sen jek kat kantin.nasi lemak ke..laksa ke..air sirap 10 sen je.skrg mana dapat lagi harga tuh

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu...ada yang suka stoking
tebal laaa...yg pakai kasut hitam lak tuh mcm2 pesyen dan style..

internet? email? Menda alah ape tu?
CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr..pakai walkman pun kena rampas dgn ustaz..Tiket wayang pun 5 hinggit je time tuh..layan cite Sembilu..awie hero..kahkah..kelakar

kite pegi kedai runcit, beli
Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainankat dlm die,
'telur' keras warna warni, 'rokok'
chewing gum,KIKI Bubble Gum.
tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la,Donkey la,Happy Family laa dlm class..mc2 la korang nih..

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali.boleh beli aiskrim ngan apekkat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat.tinggal kankeje skolah, jom kitapegi makan. budak2 yg dpt RancanganMakanan
Tambahan (RMT) mesti kluar awal..

lagi satu yang seronok mase time
PendidikanJasmani, PJ. main bola laa,rounders laa...itu lelaki

yg pompuan lak permainan kegemaran, main guli, batuseremban,
penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three','Police &
Sentry', main kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10sen. yangtube aiskrim, ada byk2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kattengah2die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat
lastik. hmmm..nipun kita main dulu ni.baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang,
bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu'We Are the World, We Are the
Children...'dan lagu 'Uptown Girl' yang diorgtau,yg Westlife nyanyi....bkn Billy Joel
nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat
dunia ni,
dan ade satu je Vietnam.
AIDS wujud sejak diorg lahir.
CD pun wujud time diorg lahir.
michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitamputih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn
'Game &Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitamputih...
dan diorg skarang tak reti nak
switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite
bolehsurvive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca katatas ni,dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin..dah anak dah pun

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2skolahmenengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn membermelaluitelefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa kesemasa, seronok bile bersembangpasal cerite2 lame, cerite2 kelakar
yang kite alami mase dulu time kecik2,nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace
ni, korang akan
terpikir utk forwardkan dkt member2
lame korg..Sure diorg suke punye
laa...hehehe

So,pengajaran dari kisah ini sempena bulan Syawal yg mulia ini marilah kita sama-sama mengunjungi sahabat handai,sanak sedara dn x lupa juga rakan2 perjuangan lama ygdah lama x jumpa..tnya khabar berita..bukak2 balik citer lama then bagi yg pompuan yg dah kahwin tuh..mintakla izin suami..ziarah menziarahi..jgnla buat dont know je..kami kenal anda tu sapela..jgn sombong ok..Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin.Tq

s/u peperiksaan said...

yo,panjang berjela tapi best la beb!
mmg betul al dah tua tp tak la tua sgt sebab aku kan awet muda!tapi kalo direwind kisah2 dulu aku rasa masa tue cepat sgt berlalu!tup2 tgk dah beranak satu!dulu2 aku dok imagine la mcm mana la rupa anak aku?Now masing2 dah ader life sendiri,best ke tak best ke life must go on ye dak!