There was an error in this gadget

Thursday, September 18, 2008

Class Of 2008

Wajah2 anak didikku yg pelbagai perangai,mula2 nak mengajar dulu mmg tak konfiden ye la kan org kata takder pengalaman!
Now,dah almost 4 years kat sek ni baru la OK org kata tak kenal maka tak cinta.Tapi ye la kan darah 'cikgu' dah mengalir kat dalam diri ni so kira kerjaya guru ni tak la payah mana...yang penting
niat! Tengok tu gambar anak murid I tgh syok berguling sakan, ni satu jer perkara yg I pening x tau nak wat camana? Kalo bertenang mcm gambar yg lagi satu ni sejuk ajer hati! But as a teacher kena la I cari jalan nak selesaikan problem anak murid yg 'hyper' ni! So u all ader cadangan tak?

1 comment:

Sesi Petang SMK Seri Kampar said...

Untuk mengatasi pelajar yang hiper aktif beberapa pendekatan boleh diambil
1. psikologi - beri upah supaya pelajar duduk diam dan ikut kata seminggu sekali.
2. sediakan pertandingan pelajar paling berdisiplin sebulan sekali
3. sekehlogi- hempuk dengan pembaris
4. sekehlogi- rempit dengan rotan
5. sekehlogi- hempuk dengan batang penyapu.
kalau masih tidak berjaya hubungi pihak hospital bahagia tanjung rambutan daftarkan diri anda di sana sebagai pesakit luar...

terima kasih